Hovedsiden  - Om meg  Soulbodyfusion  -  Access bars  -  Behandling og pris  

Marja Entrich Biokosmetik  -   Tilbud  - Kontakt -  Referanser Linker

   

Marja Entrich, naturkosmetolog

Det du smører på huden, må kunne spises.» 

Solgralen kan nå tilby Marja Entrich´s biokosmetik til sine kunder. Serien består av hår-, hudpleie- og make-up produkter som kun inneholder biologisk dyrkede råvarer.

Det finnes ingen syntetiske tilsetningsstoffer eller fargestoffer. Konserveringsmiddelet som brukes er ekstrakt fra tyttebær.

Til og med innpakningen er biologisk nedbrytbar.

Som du ser ovenfor så var Marjas filosofi at det du smører på huden, må kunne spises. Og det går faktisk an med hennes produkter, selv om det ikke anbefales. Men det er jo en trygghet å vite, dersom barn eller kjæledyr skulle komme til å gjøre det.

Jeg så glad for å kunne tilby dere dette alternativet. For som kjent så trekker alt vi påfører oss av kosmetiske produkter inn i kroppen, og det er godt å vite at Marja Entrich sine produkter gjør ingen skade, for de er fulle av godsaker som kroppen vår setter pris på.

Så hvorfor ikke følge Marjas grønne linje du også ?

Du er vakker og unik og både du og kroppen din fortjener det beste !

 

 

 

Jeg holder gjerne en demonstrasjon for deg og dine venner !

Eller hva med en velværekveld i godt selskap ?

Solgralen ønsker deg også velkommen innom for å se vårt utvalg.

Eller send mail med din bestilling til post@solgralen.com

Varer som forskuddsbetales sendes fraktfritt, ellers kan jeg også sende i oppkrav.

 

 

Marja Entrich – en pionér innen naturlig hudpleie

          ( Marja)

Tekst: Elisabeth Hægeland

 

«Den lille urtekjerringa på Skeppargatan» var Marja Entrichs klengenavn. Som mange andre pionerer fikk hun mye motstand for sine tanker og meninger. Men historien skulle gi Marja Entrich rett – og to gullmedaljer i kosmetikkbransjens Oscar-utdeling.

Idet den russiske revolusjonen og første verdenskrig herjet som verst, flyktet 11-årige Marja Entrich med sin jødiske familie fra Latvia til Sverige. Mens hun var tenåring, drev hun mye aktivt med teaterkunst, og turnerte land og strand med ulike teaterensembler.
Da hun var 23 år, ble hun veldig inspirert av ei tante som var kosmetolog, og dette endret livet hennes totalt. Drømmen om å bli komiker ble skrinlagt, og hun dro til Paris for å utdanne seg som hudpleier på Clytia-instituttet. Her ble hun kjent med legendene Elizabeth Arden og Helena Rubinstein. Marja var i Paris i fem år før hun dro til Tel Aviv, hvor hun bodde i åtte år.
I 1939 dro hun hjem igjen til Sverige, og etablerte Marja Entrich Clinic i Stockholm fire år senere. Da hun fylte 66 år, overlot hun klinikken til tre av sine ansatte hudterapeuter. Salongen var i drift i Skeppargatan 11 frem til 2007 – da gikk den siste hudterapeuten ut i pensjon etter 33 år ved klinikken.

Kjerringa mot strømmen
Marja var overbevist om at man kun skulle bruke naturlige råstoffer i hudpleieprodukter, og nektet å bruke annet enn vegetabilske oljer og naturlige tilsetningsstoffer. Grunntanken var at «det du smører på huden, må du kunne spise». Hun var også en pionér i arbeidet med å utvikle hudpleieprodukter med pH-verdi tilnærmet lik hudens egen.
Siden verden rundt henne på denne tiden hadde full tro på industriell og syntetisk produksjon, gikk Marja kraftig mot strømmen. Den gangen for 60 år siden lo mange av hennes påstander om næringsopptak gjennom huden og kostholdets innvirkning på huden. I dag er dette allment akseptert.
Gründeren jobbet hver dag og hver natt. På dagtid utdannet hun hudterapeuter, og om kveldene og nettene leste hun alt hun kom over om hudpleie. Hun la en plan for å lage sine egne produkter, og reiste utenlands for å samle biologisk kunnskap og oppskrifter. Etter hvert ble de satt i produksjon i samarbeid med biokjemikere.
Den dag i dag er alle produkter i Marja Entrich Grønne Linje kun basert på biologiske råvarer som er dyrket rundt om i verden med stor omsorg. Marja var opptatt av at produktene skulle dyrkes og behandles med kjærlighet, slik hun behandlet sine kunder og pasienter med kjærlighet.

Fikk ærespris
Ved å kombinere riktig hudpleie og diett hjalp Marja tusenvis av svenske menn og kvinner med deres hudproblemer. Hun høstet stor anerkjennelse for sine behandlinger. Det Karolinska Sjukhuset henviste mange av sine pasienter til Marja-klinikken i årenes løp.
På begynnelsen av 1950-tallet lærte Marja at huden avsondrer og absorberer ulike emner. Hennes kunnskap nådde verden rundt. Ved to anledninger mottok hun gullmedalje i kosmetikkbransjens Oscar-utdeling, Grand Prix Esthetic de Cidesco, ved Verdensforbundet i Kosmetologi. Dette er den mest prestisjetunge prisen innen skjønnhetsterapi. Den første medaljen fikk hun i 1957 for sin ansikts- og kroppsmassasje, som er en videreutvikling av lymfedrenasje for hudterapeuter. Den andre medaljen fikk hun 84 år gammel i Aten i 1989, for sitt pionérarbeid innen hud- og kroppspleie.
Først da hun fylte 86 år, forlot hun klinikken sin og overlot den til sine ansatte. Likevel fortsatte hun med forlagsvirksomhet og reiste verden rundt for å dele sine kunnskaper. På reisene fant hun stadig nye produktideer som i dag produseres på laboratorier i hele Europa.

I Marjas ånd
Marja Entrich Biocosmetic Skin Care Green Line var en av de første hudpleieprodusentene i Europa som utviklet en «grønn» filosofi. Visjonen bak er basert på både sunn respekt for miljøet og livet og på høyest mulig kvalitet uten å skade naturen.
Gun og Timo Tammerlöv kjøpte salgsretten for Marja Entrichs produkter i 1982, og i 1991 kjøpte de oppskriftene, varemerket og rettighetene for hele verden. De er eierne per i dag, og er svært opptatt av å videreføre arven etter Marja Entrich.
For pengene skaffet Marja seg en treplantasje i Israel i 1989 på 10 000 trær (!), for dette var hun svært engasjert i. Resten gikk til oppstarten av en skole for foreldreløse barn i Israel, som i dag bærer Marjas navn.
Tidligere var det bare kunder ved Marjaklinikken som kunne kjøpe produktene, men senere ble det bygd et salgsnettverk over hele Sverige. Marja var ikke spesielt interessert i å selge på såkalte homeparties, men var opptatt av at de som solgte produktene, visste hva de snakket om, slik at de kunne gi råd og veiledning.
I dag finnes rundt 35 ulike hud- og hårpleieprodukter, egen herreserie, 30 makeup-produkter og ni typer kosttilskudd fra Marja Entrich. For å sikre høyest mulig kvalitet på råvarene og henge med i utviklingen etterfølger de EUs og FDAs anbefalinger. Men kosttilskuddene er ikke tilgjengelige i Norge, fordi de har for høye doseringer i forhold til norske standarder. Alle produktene er kun basert på biologisk nedbrytbare råvarer. De inneholder ingen kunstige farge- eller tilsetningsstoffer, er pH-balanserte og ikke testet på dyr.
I dag finnes det hudterapeuter som jobber med Marja Entrichs produkter på ulike hudsalonger. Dette er en ny generasjon som aldri har truffet Marja personlig. Men ånden hennes lever like fullt i dermatologenes arbeid og kremenes virkninger.